3 ting skal overveje som nybagt forældre

I dag har vi forskellige muligheder for at give både forældre og baby de bedste forudsætninger for tryghed. Vi har set på, hvad du kan gøre, så du bliver mere afslappet i hverdagen og dermed bedre kan nyde dit samvær med barnet.

Babyalarm

Det første tryghedsudstyr til baby og jer som forældre må være en babyalarm. Som nybagt mor eller far vil man gerne følge baby overalt. Man kan nemt blive usikker på, om baby har det godt, når han eller hun fx sover i barnevognen, og denne frygt kan elimineres ved hjælp af en babyalarm. På det tekniske plan er nogle af de nyeste babyalarmer udstyret med en yderst smart digital løsning, der gør, at babyalarmen automatisk finder den bedste frekvens, således at du undgår unødig støj og larm fra alarmen. Desuden er mikrofonen blevet videreudviklet. Den nye mikrofon fremmer lyden, således at lyden får en markant højere kvalitet.

Der er sket utrolig mange ting med babyalarmer, siden de første kom på markedet. I de nyere modeller er det muligt at afspille vuggeviser for baby, fx inden han eller hun sove. Desuden har mange babyalarmer en talk back-funktion, der gør det muligt for mor eller far at tale til forældreenheden og dermed berolige barnet fra en afstand af mindst 300 meter. Nogle modeller rækker dog langt længere og helt op til omkring de 1000 meter.

Prisen for en babyalarm kan sagtens måle sig med det, man reelt set får for pengene. Både baby og I som forældre kommer til at føle en meget større tryghed, og I får ikke mindst en bedre frihed, når I ikke hele tiden skal gå og holde øje med, om baby har det godt. Du kan finde forskellige typer af gode babyalarmer her.

Børnelåge

Hvis der er en trappe i huset, er en børnelåge et must, når barnet bliver ældre, og det begynder at kravle eller på anden måde bevæge sig rundt i huset ved egen hjælp. En trappelåge skal monteres, hvad enten den går til husets 1. sal eller til kælderen. Der skal naturligvis altid monteres en trappelåge både øverst og nederst, ellers har den ingen formål. En børnelåge eller anden beskyttelse er også en nødvendighed, hvis man har brændeovn eller pejs i huset. Der skal kun et øjebliks uopmærksomhed til på barnet, før det kan komme til skade og brænde sig voldsomt.

Dørstopper og skuffelås

Det vil også give mere frihed og afslappethed, hvis du sikrer dine døre mod fx gennemtræk. Her vil en dørstopper sørge for, at døren ikke smækker i, og at dit lille barn ikke får fingrene, hovedet eller andre lemmer i klemme mellem døren og dørkarmen. Med en skuffestopper kan du også sørge for, at dit barn aldrig får klemt sine fingre. Ydermere sikrer en skuffestopper, at barnet ikke tager ting ud fra skabene, som det kan komme til skade af såsom vaskemidler og kemikalier, der er giftige.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.