Få styr på søvnen med mindfullness

Hvorfor er det vi sover så dårligt som vi gør. Der kan være rigtig mange årsager til hvorfor vi ikke kan falde i søvn om aftenen. Det kan være alt lige fra at man har meget at tænke på, eller det kan være fordi at man har været alt for fysisk aktiv inden vi gik i seng. Når vi går i seng så opstår der et massivt tankemylder. Tankerne kan være rigtig svære at styre, og pludselig er der gået alt for meget tid hvor man burde sove. Mange tyr til fysiske hjælpemidler i form af, at drikke en øl eller noget vin inden man går i seng, fordi så føler man sig mere træt. Man kan også få CBD dråber , fra fx. Formula Swiss, som kan hjælpe en til at slappe mere af. Men der er nogle ting og tiltag som man kan prøve hvis man har problemer med at sove, og det kaldes mindfullness. 

Mindfullness

Mindfullness er et godt redskab at kunne når man ligger i sengen og ikke kan sove. Mindfullness er et redskab hvor man fokuserer på sit åndedræt. Man kan lytte til forskellige specialister på nettet, hvor man bare skal ligge og lytte. Det kan være rigtig svært at holde fokus fra at lade tankerne flyve, men skal dog huske på at det er okay at tankerne flakker rundt, men det er vigtigt at man husker at komme tilbage til fokus, altså på åndedrættet. Når man har øvet sig længe nok begynder man at kunne uden at lytte til nogen. Redskabet kan også bruges hvis man lider af angst eller har andre psykiske problemer.

Hvad kræver det at kunne mindfullness

Det kræver ikke så meget udover ro afslappethed og eventuelt en telefon til at starte med. Du kan side op du kan ligge ned du kan sidde i bilen. Det er vigtigt at du er et sted hvor der er ro bor du kan samle tankerne og ikke bliver forstyrret. Hvis du har børn er det en god idé at gøre det imens børnene er i skole eller institution. 

Hvordan starter jeg op på mindfullness

Hvis du Google mindfullness kan du finde forskellige specialister som tilbyder forskellige mindfullnessøvelser. Nogle af dem koster penge. Men der får du også mange forskellige øvelser og i forskellige længder. Vi vil anbefale dig, hvis du er ny i mindfullness, er du starter med en kort øvelse. De korte øvelser varer ml. 4-10 minutter. Det er en god start hvor du kan prøve at bevare et fokus, at lytte efter, og udføre øvelserne så godt som muligt. Alt er svært i starten, men med øvelse bliver man bedre. Når du er godt øvet, og har prøvet det er mange gange, kan du i visse situationer, hvor du har brug for det, gør brug af mindfullness. Det kan være i angstsituationer, i presset situationer, ubehageligesituationer. Når du holder fokus på din vejrtrækning, trækker vejret stille og roligt, så vil du fortælle din krop er der ikke noget at være bange for, og så vil du bedre at komme igennem situationen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *