Tre gode råd til at give dit barn en bedre nattesøvn

Et lille barn har et ekstremt stort behov for at sove. Derfor er det uhyre vigtigt, at du giver dit barn de bedste forudsætninger for at få så god en nattesøvn som muligt. Nattesøvnen har nemlig en stor betydning for, hvordan barnet har det samt udvikler sig.

I dette blogindlæg får du tre gode råd til, hvordan du som forælder sikrer dig, at dit barn sover så godt som muligt. Det er meget muligt, at du allerede kender til de forskellige råd, men det skader aldrig at få dem genopfrisket, så de fremstår klare og tydelige i erindringen.

Råd nr. 1: Udstyr babysengen med en sengerand

Tryghed og komfort er to ord, der er meget vigtige i forbindelse med en god nattesøvn. Komforten skaber du i form af en god seng og madras som er god at ligge på for dit barn, men hvordan skaber du tryghed?

Tryghed bliver først og fremmest skabt ved at placere babysengen i et stille og roligt rum, hvor der ikke hersker larm og støj. Dette rum er typisk børneværelset eller forældrenes soveværelse. Dog kan du gøre det endnu tryggere for barnet og dermed forbedre nattesøvnen.

En super god og smart måde at øge trygheden for barnet på er ved hjælp af en såkaldt sengerand. En sengerand har til formål at virke beskyttende og tryg for barnet. Sengeranden placeres typisk rundt i kanten af babysengen med henblik på at skabe nogle bløde ”vægge”, så barnet for eksempel ikke får en hånd eller en fod i klemme i tremmesengen.

Der findes mange forskellige slags sengerande til babysenge/vugger. Du kan bl.a. få en sengerand, der er formet som en kæmpestor slange. Hvis du gerne vil se lidt forskellige bud på, hvordan sengerande kan se ud, kan du med fordel finde inspiration i følgende artikel på bedreboligliv.dk: Sengerand til vugge

Råd nr. 2: Sørg for at give dit barn en ren og tør ble på inden sengetid

Dette råd bør næsten tages som en selvfølge. Inden barnet skal sove, så skal der selvfølgelig skiftes ble. Et barn kan ikke sove optimalt, hvis bleen er våd og kold – det giver sig selv. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du lige netop husker ekstra godt på dette råd, da det uden tvivl betegnes som det vigtigste.

Råd nr. 3: Undgå for meget larm og støj i nærheden af soveværelset

Selvom du måske tror, der er stille i det rum, hvor dit barn sover, så er det bestemt ikke altid tilfældet. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget larm dit barn egentlig kan høre og fornemme, når han eller hun har lagt sig til at sove.

Hvis du for eksempel har stuen lige ved siden af børneværelset, så skal du være ekstra påpasselig med at skrue for meget op for TV’et, da det ellers vil vække din søde søn eller datter.

Er du bange for, at soveværelset ikke er stille nok, kan du med fordel udstyre babysengen med en sengerande, da denne vil fungere som en slags skærm og derfor holde noget af lyden ude. Alternativt skal du respektere dit barns behov for søvn og skrue helt ned for TV’et eller musikken.

Hvis DU har nogle gode og andre råd til at forbedre barnets nattesøvn, er du mere end velkommen til at komme med dine input i kommentarboksen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.