3 effektive ting til dig som nybagt forælder

Det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke er noget, der er så fantastisk som at bringe et nyt menneske til verden. Før det lille barn bliver født, er de fleste allerede ved at sprudle over af lykke, og derfor er det en tid, som der på alle måder skal nydes. Og det skyldes også den hårde tid, som man går i møde, når først barnet kommer til verden. Det er nemlig en tid, der er forbundet med meget udmattelse og kun få timers søvn. Og netop derfor er det en fordel at finde det udstyr, der kan give dig en smule aflastning som nybagt forælder.

Og det er der især 3 ting, der kan gøre. Vil du gerne vide mere om dem? Så bør du læse med herunder.

Ting 1 – Derfor er det en fordel at kunne lægge sit barn fra sig på køkkenbordet

For det første bør du tage et kig på en babynest. Her er der tale om en lille, blød madras med bløde og tykke kanter. De skaber således en lille rede – deraf også navnet. Og denne rede kan du lægge dit barn, og det vil ligge både blødt og trygt. Det er nemlig ikke muligt for dit barn at trille ud over de høje kanter, og de vil ligeledes give masser af tryghed, fordi barnet føler sig godt pakket ind. Med en babynest kan du lægge dit barn fra dig alle steder, og det betyder også, at du altid har en seng med omkring, som du kan gøre brug af. Det er især praktisk, når man er på besøg hos andre, hvor det ellers kan være en tendens at tage tidligt hjem, fordi barnet skal sove. Men du kan også bruge den til at tage dit barn med dig rundt i hjemmet. Placer for eksempel din babynest på køkkenbordet, mens du laver mad, på skrivebordet mens du arbejde eller på badeværelset, mens du gør dig klar.

Ting 2 – Slip for den monotone, vuggende bevægelse og lad en maskine klare det for dig

Derudover bør du tage et kig på en vuggemotor eller en slyngevugge, som de også kaldes. Vi kender alle den forælder, der kommer ind i en slags døs, mens denne sidder og vugger barnet, til det sover. Det er noget, der tager lang tid, og lige så afslappende det er for barnet, lige så belastende kan det være for forælderen. Derfor er det smart med en vuggemotor, som netop kan klare den meget monotone bevægelse for dig. Det betyder, at du kan lave andre ting, mens dit barn lulles i søvn.

Ting 3 – Hav dine arme fri selvom du bærer rundt på dit barn

Sidst men ikke mindst kan en slynge være praktisk for dig. Med en sådan er det muligt for dig at have dine arme fri til for eksempel madlavning eller støvsugning, mens du bærer rundt på dit barn. I slyngen kan barnet ligge lunt og trygt mod din ryg eller dit bryst. Og det er en stor frihed for dig som forældre.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *