Sådan beskytter du dit barns færden på internettet

Internettet bliver i højere grad en del af dit barns hverdag i fritiden såvel som i skolen – og i en tidligere alder. Det kan være svært for dig som forælder at finde hoved og hale i, hvad du her bedst gør for at passe på dit barn. Vi kommer her med nogle lette tips til klare, simple regler, som kan beskytte dit barn på internettet.

Sådan hjælper du bedst dit barn i de mindste klasser

Selvom du føler, at du kender dit barn og stoler på det, er det alligevel en helt anden situation på internettet end i den virkelige verden. Du ved, at dit barn aldrig vil gå med en fremmed hjem. Men når vi er i den virtuelle verden, internettets verden, kan det som barn være sværere at genkende farlige situationer.

Som barn i de yngste klasser er du helt ny på internettet. Det vil være vildt spændende, og man kan let lade sig rive med. Her kan det være en god idé at have nogle klare regler for, hvad dit barn må og ikke må, for barnets egen sikkerheds skyld. På netkablet.dk har de lavet en flot og overskuelig plakat med fem huskeregler for at sikre dit barns færden på internettet.

Du kan finde grafikken her. Det kan være en god idé at printe plakaten ud og hænge den op ved siden af skrivebordet.

Sådan tager du snakken med dit barn

Det er en god idé, at du forklarer dit barn, at der sidder et rigtigt menneske bag computeren. Sørg for, at dit positive opdragelsesmønster også gør sig gældende her. Det er vigtigt, at dit barn føler sig tryg ved din/jeres reaktion til at komme og snakke om det, hvis han eller hun oplever noget ubehageligt.

Når de større børn og teenagere er på internettet

Når dine børn er lidt ældre, har de også mere erfaring med at gebærde sig på internettet. Samtidig er de måske nye på de sociale medier, og dette er en ny verden at forholde sig.

En god indgangsvinkel kan være at fortælle dit barn, at han eller hun skal overveje, om det, man skal til at skrive, nu også var noget, der vil være en god idé at sige højt. Det er oftere lettere at skrive ting end at sige dem højt, og man kan let komme til at skrive ting, som man aldrig ville sige højt, og det kan få konsekvenser både for andre og for en selv. Netkablet.dk har ligeledes lavet en grafik med tre huskeregler til de større børn.

Du finder plakaten i bunden af siden her samt grundtankerne bag deres huskeregler og flere gode råd.

Faktum er, at internettet i højere grad vil være en del af dit barns dagligdag såvel som skolegang. Og det er ikke nødvendigvis skidt. Hjælper du som forælder dit barn eller din teenager til at få et godt forhold til internettet, kan barnet lære meget her og få gode oplevelser på de sociale medier.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *