Danske babyer er de mindst grædende

Et øredøvende skrig lyder fra din lille guldklump. Du prøver sutten, mad, kys og kram, sang, tegnefilm på tv, yndlingsbamsen, men intet virker. Du har været samtlige tricks i bogen igennem, men sirenen fra de små lunger lyder stadig, og du nærmer dig med hastige skridt punktet, hvor du simpelthen eksploderer i frustration. Spørgsmålet er, om det er din hjerne eller trommehinder som først bukker under.

Det er ikke uden grund, at babygråd af og til bruges som torturredskab, for der findes dårligt nogen værre lyd. Desværre er det en fast del af det at være forældre, at man skal høre på babygråd dagligt. Det er hårdt, og hvis du af og til ærgrer dig over, at I ikke brugte sexlegetøj eller kondom den nat, så er du langt fra alene. Det er ikke fordi du ikke elsker den lille af hele dit hjerte – det ville bare være rart med lidt rå.

Danske babyer græder ikke meget sammenlignet med i andre lande

Det er muligvis en sølle trøst når dit barn skriger af sine lungers fulde kraft, men prøv alligevel at sige til dig selv, at det alt sammen kunne være meget værre. Dit barn kunne eksempelvis have været født i Storbritannien, hvor du ville få endnu mindre ro fra dit utilfredse barn.

I et engelsk studie som har analyseret andre studier af grådmønstre hos babyer verden over, viser det sig at danske babyer er dem der græder absolut mindst, efterfulgt af tyske og japanske babyer.

Værst står det til i Storbritannien og Canada, hvor babyerne græder mere end andre, i løbet af en hel dag.

Forskellige holdninger til gråd spiller ind

Det næste interessante spørgsmål er naturligvis hvorfor det hænger sådan sammen. Hvorfor er vi ”heldige” i Danmark, når øregangene i dén grad bliver straffet i Storbritannien?

Ifølge en tysk professor kan forklaringen være, at forældre har forskellige holdninger til babygråd på tværs af landegrænser. I Danmark bliver vi eksempelvis ikke påvirket af babygråd i samme grad som i England, hvorfor vi ikke kører os selv op og ender med at gøre situationen værre.

Han sammenligner med sikkerhedsproceduren i et fly, hvor man lærer at give sig selv iltmaske på inden sit barn. På samme måde er det vigtigt at man som forældre, starter med selv at være i den rigtige sindstilstand inden man kan hjælpe sit barn. Er far og mor afslappede, vil det smitte af på barnet, som også vil forholde sig mere roligt og forhåbentligt køle lidt ned.

Når vi i Danmark ikke i så høj grad lader os påvirke af, at vores barn er utilfreds, bevirker det at vi er mere rolige og derfor bedre til at håndtere gråden, hvilket i sidste ende gør en hurtigere ende på balladen og larmen.

Grædende baby – det kunne være værre!

Vi ved godt, at det er en sølle trøst, når babygråden rammer decibel på samme niveau som en tændt jetmotor, men måske det alligevel kan give lidt ro, at det hele kunne være meget mere slemt. Glæd dig over, at dit barn er født i Danmark og derfor er stille i længere tid dagligt, end det er tilfældet i Storbritannien og Canada.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *