Mangler Junior/Prinsessen en fin seng?

Det er jo altid en drøm at junior/Prinsessen har det bedst muligt. Og hvorfor ikke forkæle dem med en husseng til børn. Nu er det primært med udgangspunkt i at lave en husseng, at jeg fortæller om hvilken glæde det giver for børnene, men i virkeligheden kan man lave lige det man ønsker sig.

Noget af det vigtigste man skal have for øje. Når man går i gang med et gør-det-selv projekt som dette, er sikkerheden for de små. Gå aldrig nogensinde, som i ALDRIG nogensinde, på kompromis med sikkerheden. Det er vigtigt at du hele tiden holder dig underrettet om hvilke krav der forefindes. Dette er ikke altid lige nemt, men her er et link til hvad du skal være opmærksom på: https://sikkerhverdag.dk/leg-og-boerneudstyr/sikker-boerneseng/sikker-tremmeseng

Generelle sikkerhedskrav.

 • Er der lamelbund i sengen, så bør afstanden mellem lamellerne ikke overstige 6 cm.
 • Åbningen mellem bunden og de sider/gavle der skal danne sengen, må ikke overstige 2,5 cm.
 • Tremmeafstanden må ikke overstige 6 cm, ideelt 4,5 til 6 cm.
 • Siderne på sengen skal være min 60 cm når bunden er i laveste position, og 30 cm når bunden er i øverste position.
 • Andre åbninger såsom skruehuller, må ikke overstige 0,7 cm ellers skal de være over 1,2 cm til 2,5 cm.

Gode råd og tips til din seng.

 • Pynt som dit barn kan sluge, bør ikke være at finde på sengen.
 • Det er aldrig en god ide at give børn noget at klatre ud af sengen med, så for mange bamse, puder eller lignende er ikke altid for barnets sikkerhed.
 • Det samme går sig gældende udenfor sengen, her bør der heller ikke være møbler eller stole tæt ved tremmesengen/hussengen, så børnene får en uautoriseret indgang.
 • Lær barnet at bruge de dertil egnede indgange.
 • Mange gange går det galt fordi det er forældrenes behov, som kommer førend børnenes.
 • Tænk over om det for barnets skyld, eller din egen skyld, at tremmesengen for eksempel er fyldt op med bamser?
 • Gør det gerne enkelt og simpelt, barnet skal nok klare sig.

Når du skal vælge den seng du vil lave.

Det kan godt give en forskel på hvad øjnene ser og hjernen tænker man kan lave, men vær realistisk i dit mål for hvad du kan lave. Det giver ikke rigtigt mening at man skal investere i dyrt værktøj for at lave en seng, hvis ikke du skal bruge værktøjet igen.

Det er måske også lidt i overkanten at gå i gang med en seng, hvor udseendet ligner en Formel 1 racer, hvis du ikke kan lave et fuglehus.

Jeg har lavet en del senge efterhånden, og mange af dem er lavet ud i fri hånd og fri tankegang, og jeg skal ikke lægge skjul på at jeg har haft mine kampe. Nogle gange er det også blevet til nederlag, og der har jeg lagt væg på sikkerheden frem for udseendet.  Hvis du er interesseret i at læse mere om hvordan laver en Husseng med sikkerheden for øje, så læs mere her www.bygselvviden.dk/lav-din-egen-husseng/.

 

Rigtig god fornøjelse med den og dit barn vil elske denne seng.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *