Lider min baby af silent refluks?

Sponsoreret indhold

Silent refluks (eller på dansk stille refluks) er typisk ikke en tilstand, man hører om, før man får børn. Diagnosen stilles typisk i babys første leveår.

I dag vil vi forsøge at gøre dig klogere på silent refluks. Det skal bl.a. handle om, hvilke symptomer der er, hvordan man behandler det, og hvad du i øvrigt kan gøre for at hjælpe din baby bedst muligt. For mere info om emnet kan du læse den store guide hos Moonboon. Du har selvfølgelig også mulighed for at tage kontakt til din læge, hvis du er bekymret.

Disse tegn på silent refluks skal du lægge mærke til

Inden vi dykker ned i, hvilke tegn der er på tilstanden, så er det på sin plads at få forklaret, hvad silent refluks er for en størrelse, hvis du skulle være i tvivl herom. Silent refluks går kort og godt ud på, at der løber mælk og mavesyre op gennem spiserøret, men i stedet for at blive til gylp, så løber indholdet tilbage i mavesækken igen. Dette kan være meget generende og smertefuldt for baby.

Da silent refluks påvirker barnets trivsel negativt, er det naturligvis i din interesse at lægge mærke til, om barnet er berørt af omtalte tilstand. I den anledning skal du lægge mærke til en række symptomer. Vi gennemgår disse symptomer nedenfor.

De mest almindelige symptomer på silent refluks:

  • Gråd ved gylp og bøvser
  • Søvnproblemer
  • Savler meget
  • Hvæsende vejrtrækning
  • Motorisk uro
  • Våde bøvser
  • Vil ikke ligge ned

Ovenstående kan også være tegn på andre sygdomme, men det er ikke desto mindre en god idé at kontakte lægen, hvis flere af ovenstående symptomer er til stede. Generelt skal du kontakte din læge, hvis du er bekymret på vegne af dit barn.

Er det muligt at behandle silent refluks?

For langt de fleste børns vedkommende er silent refluks en forbigående tilstand, der typisk aftager, inden barnet fylder et år.

I dag findes der mange gode måder, hvorpå man kan behandle silent refluks. Der er vel at mærke tale om måder, der ikke indbefatter brug af medicinske produkter. Det vil typisk være en akupunktør, kiropraktor eller osteopat, der behandler barnet. Endvidere er det ikke unormalt, at både allergilæger, ørelæger og diætister bliver en del af behandlingen af silent refluks.

Uden den rigtige viden kan det være svært at vurdere, om baby har silent refluks eller ej, men søger du professionel hjælp, så kan du få hjælp til både diagnosticeringen og den senere behandling. Denne mulighed opfordrer vi dig til at gøre brug af.

Så svaret på spørgsmålet er; ja, det er muligt at behandle silent refluks. De fleste børn oplever en positiv effekt af den professionelle behandling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *