Vigtigheden af tandpleje lige fra den første tand viser sig

Det er utrolig vigtigt at pleje børns tænder allerede, når den allerførste tand bryder frem hos dit barn. Dette kan være med til at implementere god tandhygiejne og vaner allerede fra start. Dette indebærer selvfølgelig at du hjælper barnet med tandhygiejnen fra start og hjælper med at få nogle gode vaner ift. tand- og mundpleje generelt i takt med barnet vokser.

Det indebærer dog også de regelmæssige besøg hos tandlægen, som for børn er gratis, hvilket yderligere er med til at sikre, at børnenes tænder er sunde og ikke fejler noget – og at evt. huller eller andre problemer opdages og udbedres hurtigst muligt. Derfor er det ligeledes vigtigt at møde op til de tandlægetjek, som man indkaldes til, også selvom der ikke er mærkbare eller synlige problemer med tænderne.

Du skal være obs på emaljen – og mængden af fluor
Som forælder hører man ofte at mængden af tandpasta på børnenes tandbørster maximalt skal være på størrelse med halvdelen af barnets lillefingernegl, især når barnet får sine blivende tænder. Det skyldes ikke kun, at de ikke skal have for store mængder af fluor (børn synker nemlig deres tandpasta), men det er i lige så høj grad, fordi emaljen skades på de blivende tænder ved overforbrug af fluor, når de er små.
Det er emaljen, der passer på og beskytter tænderne med huller og misfarvninger. Det er ligeledes på emaljen, at der samler sig mange bakterier, især hvis de har en god og ru overflade at hæfte sig fast på.
Hvis man helt vil undgå fluor og mikroplast i sin tandpasta, så kan man vælge en økologisk tandpasta. Hermed kan man børste tænder med god samvittighed og putte lige så meget tandpasta på tandbørsten, som man ønsker det.

Glem ikke dine egne tænder! Overvej tandforsikring
Ligeså vigtigt det er at sikre at der er styr på dit barns tandpleje, ligeså vigtigt er det at huske din egen. For som voksen koster det hurtigt dyrt at få ordnet tænderne. Og dette tænker man måske ikke over hvis man har gode og stærke tænder. Men det er netop, mens man har gode tænder, at det giver god mening at forsikre dem. For med en tandforsikring er du godt dækket ind, hvis der skulle opstå et uheld, eller hvis du mod forventning skulle blive ramt af sygdom i tænderne senere i livet.

Find den rette tandlæge til dig og dit barn
Det kan være svært at vælge sig en tandlæge. Det er nemlig en tillidssag at lade andre rode i ens mund, da man er nødt til at stole på, at man er i gode hænder.

Et godt tip er at møde op hos tandlægerne du overvejer inden du vælger, så du kan fornemme atmosfæren og mærke efter, om du føler dig tryg ved stedet og personalet.
For netop det at kunne føle sig tryg og have en god relation til tandlægen er for mange vigtigt. Søger du tandlæge i København K, så vil et godt bud være Tandlægerne ved Storkespringvandet, som holder til i Illum. De lægger netop vægt på den gode relation og den trygge atmosfære og tur hos tandlægen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *