Vigtig viden om babytøj

Som vordende forældre, er det måske lidt af en jungle at finde ud af de vigtigste ting om babytøj. Vi guider dig igennem de absolut vigtigste.

Til den nyfødte

Til dagene lige efter fødslen, skal du have investeret i nogle gode bodystockings – gerne med fod i, så du undgår muligheden for at strømper vil falde af. En god tommelfingerregel er, at købe bodystocking i mellem størrelserne 50-56, alt efter hvad du undervejs får at vide om dit barns vægt under graviditeten. Disse størrelser vil kunne passe de fleste, hvor der også er rigeligt med plads til at vokse i, de første par måneder. En bodystocking giver en stor bevægelighed for småbørn, fremfor det todelte undertøjssæt. Derfor anbefales det, at bodystockingen finder vej ind hos Jeres babygarderobe.

Ingen kemi eller irritation

Det er meget vigtigt, at du vælger babytøj, som er produceret i stoffer, som hverken indeholder farlige kemikalier, eller som ikke irriterer huden. Generelt er det anbefalet, at du holder dig til tøj som er produceret i økologisk bomuld eller uld – og gerne med EU’s blomstermiljø-mærke. Dette er din sikkerhed for, at tøjet ikke indeholder farlige stoffer, som er hormonforstyrrende eller være allergifremkaldende. Her kan du blandt andet finde et bredt udvalg af babytøj og tilbehør til babygarderoben.

Lag på lag

Uanset temperaturen udendørs, skal du have købt godt ind af udendørsbeklædning. Det bedste udgangspunkt for den optimale udendørsbeklædning – specielt på denne årstid – er en bodystocking, strømpebukser, sparkedragt, trøje og jakke. Tag altid udgangspunkt i, hvor meget du selv ville tage på af tøj, for at have en behagelig kropstemperatur, uanset vejret. Husk også de ekstra stykker tilbehør, som er afgørende for årstiden og udendørsbeklædningen. I vinterhalvåret er det vigtigt at investere i huer, sutsko og vanter samt solhatte om sommeren til at skærme for solens skarpe stråler mod den sensitive babyhud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.