Sådan styrker legetøj dit barns udvikling

For børn spiller leg en utrolig stor rolle i udviklingen af fysiske færdigheder, tale og sproglig forståelse, samt andre kognitive evner. Desuden bruger børn leg til at knytte venskaber og lære at løse problemer. Dit barn har derfor brug for legetøj, som hjælper det med at lære sig selv og verden at kende. I dette blogindlæg kan du blive klogere på, hvordan legetøj styrker dit barns udvikling.

Børn har en naturlig trang til at lege, og det er der en god grund til. Leg styrker nemlig både børns følelsesmæssige, fysiske, sociale, intellektuelle og sensoriske udvikling. Derfor er det vigtigt, at du som forælder forstår de mange forskellige måder, hvorpå dit barn lærer og udvikler sig på gennem leg.

Stimuler dit barns sanser med legetøj

Farverigt legetøj i forskellige former og teksturer og med forskellige funktioner, stimulerer dit barns hjerne. Babyer og små børn udvikler sig først og fremmest ved hjælp af deres sanser, og derfor er det vigtigt, at det legetøj du køber, stimulerer en eller flere af dit barns fem sanser. Små babyer bruger ikke legetøj til at lege med. Derimod opfordrer deres nysgerrighed dem til at undersøge legetøjet nærmere og lære hvad det bruges til. For eksempel lærer de, at en rangle kan sige lyde, mens en bold kan trille. Det gør dem klogere på den verden de lever i, og dermed også klogere på sig selv.

Legetøj der aktiverer og opfordrer til imitation

Når barnet bliver en smule ældre, nemlig omkring et år, bliver det spændende at bruge legetøjet til at gå på opdagelse. Her kan en gåvogn eksempelvis være populær, da dit barn her kan bruge hænderne og kroppen på en gang. Ligeledes er legetøj, der kopierer en ægte genstand også populær hos de etårige. Det kan for eksempel være en legetøjsbil eller et legekøkken, som opfordrer barnet til leg og imitation af de voksne.

Når du køber legetøj til dit barn med henblik på dets udvikling, er det vigtigt at du vælger legetøj af god kvalitet. Børn er ofte hårde ved deres legetøj, hvilket er en hel naturlig del af deres udvikling. Er legetøjet holdbart, har dit barn glæde af det i længere tid, og det kan måske endda gå i arv til yngre søskende. Sørg desuden for at købe legetøj i forskellige materialer, så barnet bliver stimuleret på forskellige måder.

Vælg gerne legetøj, der passer til dit barns alder. Selvom vi gerne vil stimulere vores børn bedst muligt, får de ikke så meget ud af at lege med legetøj, som er udviklet til ældre børn. Dit barn skal helst kunne gennemskue legetøjets funktion, så han eller hun ikke føler nederlag. Her er der heldigvis hjælp at hente, for hos Legeakademiet finder du et bredt udvalg af legetøj, der stimulerer krop og hjerne, til børn i alle aldre. Hos Legeakademiet kan du vælge legetøj til dit barn ud fra en lang række forskellige søgekriterier. Du kan for eksempel søge efter legetøj, specielt velegnet til en bestemt aldersgruppe, legetøj til børn med særlige behov, eller legetøj, der aktiverer dit barn på forskellige måder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *