Sådan finder du den rigtige elefanthue

Når vinteren banker på, eller efteråret blot er køligere end håbet, er det tid til at finde det lune overtøj frem. Til de mindre børns vintergarderobe hører naturligvis en elefanthue – men hvad skal man kigge efter? Og hvad skal man være opmærksom på?

Her får du 4 tips til at finde en god elefanthue, som kan holde dit barn lunt hele vinteren.

Vælg en elefanthue med vindstop

Barnets ører kan være udsatte i vinterkulden, særligt på blæsende dage. Her kan især elefanthuer i strik have problemer med at beskytte ørerne, også selvom de er foret godt med eksempelvis fleece eller velour.

Det har mange producenter løst ved at sy et såkaldt vindstop ind i det område af huen, der sidder ved ørerne. Vindstoppet er ofte af blødt læder eller et lignende, men syntetisk materiale, som ikke tillader blæsten at slippe forbi. Det er med til at beskytte ørerne på en måde, som barnet ikke mærker til.

Elefanthuer af uld isolerer godt

Uld er naturens helt eget isoleringsmateriale og hvis man tænker på, hvor godt får på friland kommer gennem vinteren, forstår man også godt hvorfor.

Uld er opbygget på en måde, så små luftlommer holder på den lune luft – også i blæsevejr. Samtidig kan huden åbne og fugten blive ledt væk.

Du kan i øvrigt sagtens bruge en elefanthue af uld, selvom dit barn måske normalt ikke reagerer optimalt på materialet. Du vælger blot en model, som har uld yderst men et andet materiale inderst. Dermed kommer barnets hud ikke kontakt med selve ulden.

Elefanthuerne fra Huttelihut er eksempelvis foret med blødt velour og har et tykt lag af uld yderst. Du finder dem – og en størrelsesguide – her.

Sørg for et langt for- og bagstykke

Elefanthuer beskytter ikke kun barnets hoved mod kulde, men også hals og nakke. Det løser også det helt lavpraktiske problem med, at halstørklæder af sikkerhedshensyn ikke anbefales til børn og oftest heller ikke er tilladte i daginstitutionerne af samme årsag.

Hvis elefanthuen skal sørge for at holde både halsen og nakken lun og tør, er det dog vigtigt at huen enten er strikket, så den dækker hele området – eller at forstykket og bagstykket er lange nok til at nå ned over halsen og nakkeregionen.

På den måde sørger du også for, at eventuelt fygesne bremses af elefanthuen og således ikke ender på den varme barnehud.

Få fat i den rigtige størrelse

Det er vigtigt, at elefanthuen passer til barnet. Er den for stor risikerer du nemlig, at den ikke slutter tæt ved kinderne, hvormed vinden kan blæse ind i huen.

Er den derimod for lille, er den ubehagelig for barnet at have på ligesom for- og bagstykket måske ikke er lange nok til at holde halsen varm.

De fleste børn kan bruge deres elefanthue i 2 sæsoner – og jo ældre barnet bliver, jo langsommere vokser hovedets omkreds. Er du i tvivl om barnets elefanthue er for lille, så giv barnet huen på og tjek følgende:

  1. Kan du få en lillefinger ind mellem ribkanten ved kinderne, når barnet har den på? Det skal du kunne uden barnets kind bliver påvirket af trykket fra fingeren.
  2. Dækker den nedre del af elefanthuen barnets hals og nakke?
  3. Sidder huen rent visuelt pænt på barnets hoved? Hvis den ser for lille ud, særligt ved ansigtsåbningen, skal du sandsynligvis have fat i en større udgave.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *