Sådan får du igen overskud i hverdagen som nybagt forælder

At være nybagt forælder er ikke altid det letteste. Søvnløse nætter med et konstant grædende barn tærer hurtigt på ens energiniveau, og det kan være svært at få en hverdag til at fungere. Overskuddet bliver stille og roligt mindre og mindre, og glæden i hverdagen kan være svær at få øje på.

Heldigvis er der måder hvorpå du igen kan få overskud i den hektiske hverdag, selvom du er nybagt forældre.

Få gjort noget ved dine skavanker

Gør ryggen ondt, kommer hovedpinerne oftere og oftere eller generer slidgigten mere end nogensinde før, kan det være på tide at få gjort noget ved det. Sådanne skavanker kan sætte ekstra pres på dagligdagen og tære endnu mere på overskuddet, der i forvejen ikke er højt.

Det kan derfor være på tide at få gjort noget ved disse problemer. Måske har du længe nok sagt, at det nok skal gå over af sig selv, men der kommer et tidspunkt, hvor det er på tide at erkende, at du har brug for at få problemer undersøgt.

Er det rygproblemer, der generer, kan en fysioterapeut være hjælpen, du har brug for. Hvis det i stedet er slidgigt, der skaber problemer, kan lægemidlet glucosamin være løsningen, du har ventet på. Det kan også være, at det derimod er mangel på diverse vitaminer og mineraler, du skal have gjort noget ved, så du igen kan få plus på overskudskontoen.

Køb det rette udstyr

Noget, der kan være en stor hjælp for nybagte forældre, er det rette udstyr. Der er ingen tvivl om, at det kan gøre helt almindelige gøremål i hverdagen lettere. Det kan være helt små ting som et vaskebord til puslebordet og sidebeskyttere til sengen.

Børn skal også underholdes og have opmærksomhed, og også her kan ”det rette udstyr” være til hjælp. Eksempelvis findes der boldbassiner, der den sidste tid er blevet mere og mere populært. Misioo er et af de mærker, der laver boldbassiner, som byder på mange timers sjov og leg. Fordelene ved dette ”legetøj” er, at det både stimulere børns motorik og sanser.

Forkæl dig selv

Så snart barnet er født, bliver alt opmærksomheden rettet mod ham eller hende. Samtidigt bliver pengene også i højere grad brugt på barnets ve og vel. Forkælelse af dig selv bør dog bestemt ikke glemmes i denne tid, da det netop er her, der kan være ekstra meget brug for det. Fordi denne tid kræver ekstra meget af dig og dit overskud, er det også vigtigt, at du får tid til at opbygge overskud igennem selvforkælelse.

For nogle vil en dag i spa eller en omgang massage være løsningen til at få ladet batterierne op igen. Andre vil have glæde af Jane Kønig smykker og nyt tøj til garderoben. Det er meget individuelt, hvad der vil være den ultimative selvforkælelse, men det kan bestemt være det værd at prioritere.

Bed om hjælp udefra

Tiden som nybagt forælder er ikke en dans på roser. Alligevel kan nogle forældre have svært ved at bede om hjælp udefra, det de ser det som om, de ikke selv gør det godt nok. Hjælp udefra kan derfor være lidt af et nederlag, når man ellers vil bevise, at forældrelivet sagtens er noget, man kan klare.

I denne situation er det vigtigt at huske, at det bestemt ikke er en skam at bede om hjælp fra andre. Du har sikkert mange i din omgangskreds, som heller en gerne vil hjælpe med at passe den lille en gang i mellem. Det kan samtidigt være den perfekte mulighed for at få en kort pause og samle noget overskud, så du igen kan komme tilbage med energi og et smil på læberne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *