Løbecykler styrker balancen

Mange har minder fra deres barndom om dengang, hvor de skulle lære at køre på cykel uden støttejul. For både forældre og børn er der potentiale til, at det blive en fantastisk oplevelse, men den kan også involvere blod, sved og tårer. Som forælder er der imidlertid meget, som du kan gøre, for at gøre den første rigtige cykeltur nemmere for dit barn og dig selv. En løbecykel kan for eksempel være en fantastisk måde for barnet at øve sig.

Eventyr på løbecyklen

En løbecykel er en fantastisk mulighed for at lade dit barn opleve verden på en ny måde. Med cyklen bliver det pludselig muligt at komme hurtigere rundt i verden, for det er muligt at få god fart på cyklen, når den bliver skubbet frem af et nysgerrigt barn med masser af energi i benene. Samtidig hjælper løbecykler med at udvikle dit barns balanceevne, hvilket vil gøre det nemmere, når barnet engang skal lære at cykle på en rigtig cykel.

Mange børn, der har haft løbecykler kan starte direkte uden støttehjul, når de får en rigtig cykel. Dette skyldes, at de har haft lang tid til at øve sig på løbecyklen, hvilket giver dem forståelse for balancepunktet på en cykel.

Mange forhandlere i Danmark

De fleste børn kan bruge en løbecykel allerede fra toårsalderen, så der er god til at øve sig, før det er tid til at få en rigtig cykel. Du kan få inspiration til udvalget af begynderløbecykler ved at søge på løbecykel 2 år – eksempelvis på Google.

Alternativt kan du også se en liste over de forhandlere, der her i Danmark, kan tilbyde gode cykler til en fornuftig pris:

Løbecykel test

Det er muligt at købe en lang række forskellige løbecykler – børnene er selvfølgelig ligeglade med, om du vælger en Puky, Kokua eller Milios løbecykel, men det er alligevel en god idé for dig som forælder, at være oppe på mærkerne, for det er dit ansvar at vælge den cykel, der passer bedst til dit barn. Hvis du laver en hurtig søgning på internettet vil du hurtigt finde en Puky løbecykel test, hvor cyklen har fået rigtig gode bedømmelser. Puky er også en god cykel, men dette betyder ikke nødvendigvis, at det er den bedste til dit barn – en Kokua løbecykel kan meget vel passe endnu bedre til dit barns behov.

Når du skal vælge den rigtige cykel, så skal du først og fremmest undersøge højden. Børn på omkring to år vokser hurtigt, så det er bedre at vælge en cykel, der er lidt for stor end en, der er for lille. Samtidig skal det dog stadig være nemt for barnet at komme af og på cyklen, så den må ikke blive for stor. Du skal derfor sørge for at måle længden af dit barns ben – så er du sikker på, at du finder den rette løbecykel.

Selvfølgeligt kan du stadig drage nytte af diverse tests, der findes på internettet, men glem ikke at du i sidste ende skal købe den cykel, der passer bedst til dit barns behov.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.