Kørepose, Voksipose eller Trillepose

Denne artikel er blevet opdateret den 15 marts 2018.

Babyer er sarte små størrelser, der kræver den bedste pleje. Derfor er det også vigtigt, at de ikke får lov at blive kolde, når man bevæger sig ud i vinterkulden. Spædbørn kan ikke selv regulere deres kropstemperatur, så det er vigtigt at sikre sig, at de kære små ikke fryser, når det er koldest udenfor – til dette formål kan en kørepose være utroligt nyttig.

Markedet byder på mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til køreposer, og du kan her danne dig et overblik over de mest populære.

Kørerposer

Helt basalt er en kørepose en sovepose i babyformat. Køreposer er ideelle til ture udenfor i klapvogn eller barnevogn, hvor der er fare for at babyen kan blive kold. De fleste køreposer er udstyret med huller sådan, at det er muligt at spænde barnet forsvarligt fast med enten barnevogns- eller klapvognsselen.

Køreposer lukkes ofte med enten lynlås, velcro eller begge dele, så barnet kan ligge både trygt og varmt i køreposen og sove. Disse klassiske køreposer fås i mange forskellige prisklasser og kan derfor også fås ganske billigt, hvis økonomien er stram.

Her er to gode køreposer:


kaffeKørepose m. lammeskind – 3i1 – Kaiser Sheepy.

Kørepose er fra det tyske kvalitetsmærke Kaiser, som er kendt for at levere slidstærke materialer. Køreposen er både vind og vand afvisende og holder derfor barnet både varm og tør. Køreposen kan bruges både i klapvognen og i barnevognen.

Køb den her


zoom_1__1_1Elodie Details – White Edition

En kørepose i lækkert og stilet design der ikke kun får dit barn til at se godt ud, men også yder en god og lækker komfort. Køreposen er vand og vind afvisende og passer derfor godt på dit barn. Den kan bruges både i klapvogn og barnevogn.

Køb den her


Voksipose

Voksiposen er verdenskendt, og det med god grund. Den er multifunktionel på måder, der adskiller den fra de traditionelle køreposer. En standard Voksipose kan både anvendes som kørepose og sovepose. Ud over dette kan den også lynes op, så den fungerer som et legetæppe til barnet.
Som et supplement til voksiposen, kan man købe en bæreplade, der nemt monteres under køreposen – på den måde, kan den også fungere som lift.

Voksiposen koster en del mere end de traditionelle køreposer. For pengene får du til gengæld en kørepose, der er lavet af kvalitetsmaterialer og har mange funktioner.

Her er to gode voksiposer:


voksi_grey_dots Voksi Classic Dots

Med denne voksipose er der skruet helt op for kvaliteten og der er ingen chancer for at den lille fryser når der soves ude. Man siger at barnet kan sove ude i almindeligt tøj i sådan en sag her, men jeg ville nu alligevel tøve lidt med det.

Køb den her


urban_grey_lightboxVoksi Urban

Pingvinen på billedet fortæller igen en historie om at voksiposer giver kolden en koldskulder. Det er virkelig kvalitet for pengene og det kan klart anbefales selv det er mange penge.

Køb den her


Trillepose

Ligesom Voksiposen har Trilleposen også flere funktioner. Den kan bruges som kørepose, men er udstyret med bæreplade, så den også kan fungere som babylift. Ydresiden af en Trillepose er både vind- og vandafvisende, så den kan modstå alt slags vejr, mens indersiden er forret med blødt bomuld, der sikrer at babyen ligger varmt og godt.

Trilleposen kan også fås i en sommerudgave, der er noget tyndere og derfor passer bedre til det varmere klima i sommerhalvåret. Prismæssigt er den noget billigere end voksiposen, men koster dog stadig mere end de basale køreposer, der udelukkende fungerer som køreposer.

Se udvalget af trilleposer her

Sleepybag

En Sleepybag adskiller sig udseendemæssigt en del mere fra den traditionelle kørepose end for eksempel Voksiposen og Trilleposen. En Sleepybag er designet sådan at overdelen er en jakke, mens underdelen er en sovepose. Dette er især hensigtsmæssigt for de lidt større babyer, der ofte bevæger sig så meget i søvne, at de sparker dynen af.

Sleepybag er på grund af sit design en fleksibel løsning, der både kan anvendes indenfor eller som kørepose, når man er ude på gåture med klapvogn eller barnevogn. Ærmerne på en Sleepybag er aftagelige, hvilket gør det nemt at regulere temperaturen, så den både kan bruges sommer og vinter.

Med andre ord kan en Sleepybag være en god investering, idet den både kan fungere som kørepose og dyne.

Du finder sleepybag her

Generelt findes der mange sammenligningssider indenfor køreposer, og som forældre kan man aldrig – føler man selv – læse nok om de forskellige tests og anmeldelser. Derfor vælger vi også at henvise til en populær og opdateret guide hos Doc24.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *