Hvad og for meget skal man give i dåbsgave?

Hvert år fødes der omkring 55.000 børn i Danmark, heraf bliver cirka 42.000 børn døbt. Der er derfor stor sandsynlighed for at du før eller siden skal til barnedåb. Det kan være svært at finde ud af hvad man skal give i dåbsgave. I denne guide kan du finde inspiration til valg af dåbsgave samtidig med at du kan læse noget statistik på hvad andre folk giver i dåbsgave.

Ifølge denne undersøgelse fra 2011 som Nordea står bag, bruger danskerne 700 millioner kroner på dåbs- og navngivningsgaver hvert år. Det er naturligvis vidt forskelligt fra dåb til dåb, hvor meget der gives for, ligesom der i nogle familier er traditioner for hvad og hvor meget der gives i dåbsgave.

 Hvad må en dåbsgave koste?

Undersøgelsen fandt frem til at dåbsbarnet i gennemsnit modtager gaver til en værdi af mellem 10.000 og 14.000 kroner. De mellem 18 og 24 gæster, der er med til den store begivenhed som et barnedåb er, giver i gennemsnit gaver for 580 kroner. Fordelingen af hvem der giver gaver for flest penge følger, naturligvis fristes man til at sige, en fordeling således at personerne tættest på barnet giver for flest penge.

Forældrene giver i gennemsnit dåbsgaver for 580 kroner. Bedsteforældrene topper forældrene og giver dåbsgaver for omkring 820 kroner. Andre familiemedlemmer giver fir 400 kroner, mens venner og bekendte giver gaver for i omegnen af 260 kroner.

Hvad giver vi i dåbsgave?

Der er ingen klar tendens til hvilke typer af gaver vi giver i dåbsgave. Der er dog en tendens til at danskere generelt ikke er meget for at give penge i dåbsgave. På tværs af alle relationsgrupperne (forældre, bedsteforældre, familiemedlemmer og venner & bekendte) er der udbredt enighed om at den bedste gave er at ”købe en ting”. Mere end 75 % af de adspurgte i undersøgelsen foretrækker at købe en gave til dåbsbarnet.

Inspiration til dåbsgaven

For at give noget inspiration til en dåbsgave til barnedåben, kommer her et par forskellige produkter som forhåbentligt kunne egne sig til en dåbsgave. I forbindelse med at den lille nye er kommet til verden, er der rigtig mange ting man skal have styr på. Listen her giver et overblik over nogle af tingene, måske en enkelt eller to af disse kunne bruges som dåbsgave?

Det er blevet utroligt populært at give dåbsgaver med navn på. Der findes et hav af produkter, hvor barnets navn og/eller stjernetegn kan bliver trykt på og fungere som et evigt minde om den dag, hvor barnet blev født. Af produkter hvor der kan trykkes navn, stjernetegn, fødselsdag, vægt eller lignende kan blandt andet nævnes håndklæder, sengetøj, tøj, bamser, sutter og møbler. Det er praktisk talt næsten muligt at få på trykt lige det du ønsker på de fleste produkter.

Nedenfor er en oversigt over de forskellige perioder for hvert stjernetegn:

Vandmand for børn født i perioden 21. jan-18. feb.
Fisk (19. feb-20. mar)
Vædder (21. mar-20. apr)
Tyr (21. apr-21. maj)
Tvilling (22. maj-21. jun)
Krebs (22. jun-22. jul)
Løve (23. jul-23. aug)
Jomfru (24. aug-23. sep)
Vægt (24. sep-23. okt)
Skorpion (24. okt-22. nov)
Skytte (23. nov-21. dec)
Stenbuk (22. dec-20. jan)

Udover gaver med tryk på er smykker, legetøj, legetæpper og Barnets Første Bog også gode og populære dåbsgaver.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *