Fire ting jeg ikke vidste, inden jeg blev forældre

Din babys vejrtrækning er helt okay

Som nybagt forældre kan du sikkert blive helt nervøs for mange ting omkring din babys velbefindende. En af de ting som jeg blev nervøs over, var min babys vejrtrækning. Babyer lyder sommetider ret lydløse når de sover. Men bare rolig der sker ikke noget. En babys vejrtrækning er forholdsvis uregelmæssig, og der kan sagtens gå adskillige sekunder hvor de ikke ind- og udånder. Spædbørns lunger fungerer bare anderledes, så der er intet at være bekymret for. Hvis der er en grund til bekymring, så er du ikke i tvivl. Skulle du alligevel have brug for at slå noget op, så lad endelig være med bare at google dig frem. Målret i stedet din søgning ved at bruge troværdige sider såsom Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Du vil få sår på dine bryster

Hvis du vælger at amme dit barn, så er det næsten uundgåeligt at få sår på dine bryster de første par dage. Mange tror at det udelukkende er brystvorten som afgiver mælk, men det er hele det farvede område omkring brystvorten som hedder areolaen, der sammen med brystvorten afgiver mælk. Det er derfor et stort område som bliver ømt, og højst sandsynligt vil få revner samt sår. Der findes en del hjælpemidler som både kan lindre smerte og forebygge revner. Tag en snak med personalet på hospitalet eller på et apotek.

Du behøver ikke at holde øje med din baby hele tiden

Det er ikke umuligt at tage en toiletpause eller en lur. Hvis du skal være forældre for første gang, så er jeg næsten sikker på at du ikke tror på mig lige nu. Men prøv at giv det et skud. Vuggedød sker så sjældent at det er efterhånden nærmest aldrig forekommer. Der er altså ingen grundt til at holde øje med din baby vejrtrækning når han eller hun sover. Brug i stedet tiden på selv at få ladet dine egne batterier op. Du får formentlig meget lidt søvn i forvejen. ”download regnemaskine” var i hvert fald ikke min første tanke da jeg skulle tælle sammen, hvor mange timers søvn jeg fik på en nat. Sov eventuelt sammen med dit barn, eller anskaf dig en babyalarm som kan fortælle dig, hvis der er noget galt. Her kan jeg anbefale Neonate BC 5800D som jeg selv har kåret bedst i test på min egen hjemmeside. Det fantastiske ved netop denne babyalarm er dens batterier som sikrer dig op til 70 timer. Du kan lade batterierne op når du har brug for det, og du behøver ikke at lade dem fuldt op selvom en fuld opladning kun tager tre til fire timer, hvis du bruger turbo-opladeren som følger med i købet.

Du vil højst sandsynligt gradbøje dine principper

Inden jeg blev forældre, havde jeg en klar overbevisning om hvad mit barn måtte få, og hvad det ikke måtte få. Men de principper blev hurtigt manet i jorden lige så snart forestillingerne blev til virkelighed. I realiteten er det bare rigtigt svært at styre hvad ens barn indtager, når barnet eksempelvis bliver passet forskellige steder. Desuden så gik det op for mig at jeg synes, at det er virkelig hyggeligt at dele et stykke kage til familiefødselsdagen med mit barn. Så vær sød ved dig selv, og nyd oplevelserne med dit barn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *