Er det økonomiske ansvar for tungt? Bliv medlem af en a-kasse

Når man bliver forældre, vokser det økonomiske ansvar en del. Udover at man pludselig har et helt ekstra menneske at forsørge, så er det nok også det punkt i livet flest rammer ind i, hvor det er allersværest at balancere familie og arbejde.

Nogen kan endda risikere at de står helt uden arbejde, og pludselig at få et barn oveni alt det rod, gør stres til en underdrivelse. Du står dog aldrig med sådan nogle ting alene. Vi lever heldigvis i et land hvor der eksisterer organisationer lavet til at hjælpe alle skygger af mennesker til at komme igennem hårde tider, som fx kan være præget af arbejdsløshed eller økonomisk usikkerhed.

Det kan derfor som et afventende kærestepar, eller nogle nybagte forældre, være en rigtig god ide at blive medlem af en a-kasse og gøre fremtiden sikker for både sig selv og sit barn. Du kan læse mere om dette nedenunder.

Det er selvfølgelig alt afgørende for familiens økonomi, at der ikke pludseligt er en part i økonomiens indkomst som ikke længere bidrager, og netop derfor er der meget nødvendigt at være økonomisk sikret. Det kunne fx. ske ved at være medlem af en a-kasse, men der finder også andre muligheder for supplerende lønsikring.

Hvad er en a-kasse nu helt præcist?

Når man bliver voksen, er der pludselig en hel masse ting man skal få styr på. Hvad er en fagforening, hvad er reglerne for skat, hvad a forskellen på a-og b indkomst og en hel masse andet. Der er derfor absolut ingen skam i ikke at være hundrede procent sikker på hvad en a-kasse nu engang er.

Arbejdsløshedskassen, i normale tale kendt som a-kassen, er en organisation oftest tilknyttet en fagforening, der kan forsikre dig mod arbejdsløshed og som er med til at holde styr på at reglerne og lovene omhandlende arbejdsløshed ikke går på tværs af dine rettigheder som medarbejder. Det er a-kassen der står for udbetaling af dagpenge, feriedagpenge, og mest relevant for den nybagte forældre: orlovsydelse til børnepasning.

På trods af uoverskueligheden, er der heldigvis steder på nettet du kan finde fx en oversigt over dine muligheder indenfor a-kasser.

Husk at prioritere dit barn

Babyer er ekstra følsomme overfor selv de mindste forandringer, og det er derfor vigtigt, ligegyldigt om du er mand eller kvinder, at du giver dit barn alt den opmærksomhed han/hun kræver.

Ved at melde dig ind i en a-kasse kan du ligge en stor del af stressen fra dig, og du behøves ikke bekymrer dig om alle de forskellige regler, da du altid har en vejleder du kan ringe ind til og som kan fortælle dig om eller guide dig igennem dine forskellige muligheder. Ved at vælge en at melde dig ind i en a-kasse, kan du altså bekymringsfrit sætte dit barn først og lade arbejde vente lidt endnu.

En a-kasse er ligesom et sikkerhedsnet der udover at forsikre dig mulighed for at finde tilbage på arbejdsmarkedet hvis du nogensinde falder af hesten, men giver dig også blot mere plads i dit hoved, på den måde at de har en masse eksperter der holder styr på al’ den forvirrende viden, så du ikke behøves.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *