Derfor kan du ikke undvære en babyalarm

Babyalarmen går lynhurtigt hen og bliver noget af det mest værdsatte elektronik hos forældre, når en lille ny er kommet til verden. Det er dog ikke alle som er overbevist om babyalarmens kvaliteter, og nogle vælger derfor helt at undvære. De fleste af dem vil dog relativt hurtigt komme på bedre tanker, så snart de er stødt på en eller flere af de store udfordringer, som følger med at have et barn.

I det følgende vil du blive præsenteret for 3 grunde til, at du bestemt ikke bør undvære en babyalarm.

En babyalarm giver dig bevægelsesfrihed

Det er ofte en kæmpe lettelse for forældrene, når barnet langt om længe overgiver sig, og falder i søvn. Det er nemlig her man kan få armene fri for en stund og foretage sig nogle af de ting man eller ikke får gjort. Hvad enten det er at indhente de forsømte huslige pligter eller måske bare slappe af på sofaen, kommer der næppe et bedre tidspunkt end når barnet sover.

Der er dog den hage, at det er nødvendigt at holde sige indenfor høreafstand, for ellers vil du ikke opdage hvis barnet vågner op og græder. Du kan selvfølgelig tage chancen og satse på at det ikke sker, men det er risikabelt.

Løsningen er, som du sikkert har gættet, en babyalarm. Med en babyalarm kan du bevæge dig op til flere hundrede meter (afhængigt af rækkevidden på signalet) væk fra hvor barnet sover. Nu kan du komme i haven og få luret ukrudt, du kan tage et bad eller du kan slappe af i den anden ende af din bolig, velvidende at du er klar til at reagere så snart der kommer lyde inde fra børneværelset.

Du kan tage den med ro

Det gælder for mange forældre – ikke alle, men mange – at det kan være lidt svært at slappe af den første tid, selvom baby sover trygt og godt inde i sin seng. Der dukker hele tiden bekymringer op i hovedet på mor og far, som derfor går i pendulfart fra sofa til tremmesengen, for at tjekke at alt er okay.

Med en babyalarm kan du lytte med fra tremmesengen på børneværelset og på den måde få mere ro, fordi du kan høre at der ikke er noget ballade.

Du kan også vælge en babyalarm med indbygget videokamera, så du på den måde ikke blot kan høre dit barn, men rent faktisk også se med på skærmen af din Smartphone eller forældreenheden. Babyalarmer med video er typisk en del dyrere end de traditionelle, men du får så også en smart ekstra funktion, så du kan overvåge din lille guldklump.

Når du slapper af gør dit barn også

I forlængelse af ovenstående tip, kan du også forvente at dit barn bliver mere roligt, når du også gør. Børn er meget observante og føler og mærker væsentligt mere end man skulle tro – herunder også hvis mor eller far er nervøse eller utilpasse. De voksnes følelser kan smitte af på barnet, som ender med at have det på samme måde.

Når du slapper af, vil dit barn også have nemmere ved at gøre det samme, hvilket giver dig et barn som er lettere at putte og som forhåbentligt sover længere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *