Brug legetøj som læring til børn

Legetøj til de yngste har altid været populært som et læringsmiddel til de yngste i familien. Der er blevet udviklet meget inden for branchen, hvilket resulterer i legetøj, som både er lærende men også hamrende sjove for børnene.

Det bedste læringslegetøj gør det sjovt for dit barn at lære nye ting. Det kan være alt lige fra læring omkring farver, konstruktioner, former, ord og hen i den mere krævende ende, hvor det kan lære om konstruktioner og sekvenser.

Derfor skal du bruge læringslegetøj

Det er fristende at købe det ”første og bedste” legetøj i dit lokale supermarked. Desværre er der ofte intet andet i dette legetøj end underholdning.

Med læringslegetøj har du mulighed for at aktivere dit barns evner samtidig med, at de har det sjovt. Legetøjet er med til at udvikle kognitive og motoriske evner, som er vigtige for dit barn i forbindelse med opvæksten.

Herunder vil vi gennemgå nogle af de vigtigste evner, som læringslegetøj kan være med til at udvikle hos barnet.

Sansemotorik

Inden for sansemotorik findes der tre primære sanser – nemlig labyrintsansen, følesansen og muskelled sansen. Det er disse sanser som er ansvarlig for, at dit barn udvikler sig bevægelsesmæssigt. Derfor er det også uhyre vigtigt, at disse sanser bliver stimuleret tidligt i livet. Grunden til dette er naturligvis, at vores dagligdag ser anderledes ud i form af, at tidsbrug som stillesiddende er hævet betydeligt i de seneste år.

Sprog og sociale evner

Med sproglegetøj har du mulighed for at udvikle dit barns evner inden for en bred vifte af færdigheder. Det kan f.eks. være udvikling af ordforråd, stavning og hukommelse.

Læringslegetøj til disse evner kommer i form af mange forskellige produkter og lege. Det er bl.a. alt lige fra et tumlealfabet, brikker, bøger, skoleopgaver, bogstavbyggeri og quizze.

Yderligere er sociale evner også en færdighed, som er vigtig at udvikle hos barnet. De sociale færdigheder er især vigtige at udvikle, hvis dit barn har særlige behov.

De sociale evner udvikles hovedsageligt for at mestre evnen at begå sig med andre mennesker. Legetøj til social udvikling findes primært i form af problemløsning, spil og ting, bøger og lign.

Talforståelse

Forståelse for tal kan ofte lyde som en kedelig affære. Især hvis det tiltaler barnet mere at lege sandkassen med skovl og spande. Dog bliver matematik til en sand leg med legetøj.

Med legetøj inden for matematik- og taludvikling, kan du finde legetøj, der fokuserer på områder som f.eks. tal, måling, regning, småopgaver, vægt, mønstre og meget mere. Er dit barn til en type legetøj fremfor en anden – f.eks. hvis glæden for bøger ikke er så stor – er der rig mulighed for at lære talforståelse gennem legetøj som brætspil, brikker, byggesæt, centicubes og lignende.

Det er ikke en hemmelighed, at legetøj er en rigtig stor del af barnets opvækst og derfor er det oplagt, at barnet kan lære og udvikle en masse færdigheder i kombination med leg og godt humør.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *