Bliv klar til babysvømning

At lære sin baby, hvordan det svømmer, er en smuk ting. Dels lærer du dit barn, hvordan det svømmer. Men endnu vigtigere så skaber du også en unik relation til din baby, som du vil have stor gavn af, og som ikke kan gøre andet end at tvinge et smil frem på dine læber. Det er et af de helt store afkast ved, at du tager din baby til babysvømning.

For at din baby skal synes om at lære at svømme handler det ikke særlig meget om, hvorvidt barnet kan lide at svømme og vandet i sig selv. Det afgøres i stedet af, hvad din baby føler for at være i vandet med dig som forælder. Det betyder, at du spiller en vigtig rolle i bestræbelserne efter at lære dit barn at svømme.
Det er vigtigt at give babyen det rigtige tøj på. Giv din baby blebadebukser på, som baby (og du) vil nyde godt af under svømningen.

Barnet og dets følelser skal være i centrum

Det er vigtigt, du giver din baby en god følelsesmæssig oplevelse. Det er fuldstændig sekundært, hvordan barnet præsterer, og om det ligner en, der en dag bliver god til at svømme. Hvis du lægger fokus på, at barnet får en emotionel oplevelse ved at gå til babysvømning, bliver det langt hurtigere tryg af at være i vandet med dig som forælder. Dernæst kommer det at skulle lære barnet, hvordan øvelserne laves.

Følelserne forstærkes

Når du og babyen er i vandet, forstærkes følelserne. Det medvirker til, at babysvømningen er en god måde at udvikle sit barn på og blive klogere på sig selv og sin baby.

Det er vigtigt for babyen, at den har dig at kunne læne sig op ad. For at den skal føle sig tryg og læne sig op ad dig, skal det mærke, at du går så meget som muligt op i, at det har det godt. Det er barnets velvære, der kommer i første række. Hvis barnet græder og ikke føler sig godt tilpas og måske er bange, er det dit job at give det tryghed i vandet. Det vil ikke være en god ide at flygte fra vandet, for så lærer du barnet, at det at græde gør, at den kan få lov til at slippe for svømningen. Giv den i stedet den fornødne tryghed og komfort ved at trøste og kærtegne det, og så skal det nok lære at nyde det i dit skønne selskab. Det giver selvfølgelig sig selv, at hvis barnet oser af glæde, skal du bare ride med på bølgen og sprede endnu mere god energi. Det vil kun bidrage til, at barnet forbinder vandet med glæde og positivitet.

Dit barn bliver klogere af babysvømning

Der er mange følelser involveret i babysvømning. Det bidrager til, at babysvømningen er unik. Det er en aktivitet, der forener barnet og forælderen.

Babysvømning er en god generalprøve på selve livet. Når du ser dit barn under babysvømningen, skal du nemlig tolke dets følelser. Det samme gør sig gældende i livet.

En undersøgelse fra Australien konkluderede, at børn, som svømmer, fra når de er babyer, klarer sig langt bedre end deres jævnaldrende på områder, der har relevans for deres skoleresultater. Det gælder på alle fronter – sprogligt, fysisk og kognitivt.

Her er de fem vigtigste grunde til, at babysvømning bliver en succes

Der er særligt frem årsager til, at babysvømningen giver gode resultater. Dem vil vi nu kigge på.

1: Gode omgivelser

Det skal være trygt for barnet at svømme. Og det skal selvfølgelig også være overskueligt. Det må også gerne være genkendeligt og forudsigeligt for den lille allerede fra det øjeblik, det træder ind i omklædningsrummet. Der skal være gode og rolige omgivelser og ikke mindst varme. Alle tingene gør akkumuleret, at barnet får frigjort en masse energi, så det kan lære og udvikle sig.

2: Relationens styrke

I en god relation er det vigtigt, der er ligeværdighed. Det er afgørende, at du tager barnets følelser alvorligt. Før, under og efter babysvømningen. Det at blive set, forstået og taget alvorligt er af fundamental betydning for, at det bliver en succes for dig og barnet. Du vil stå over for en masse følelser fra barnets side, som du skal tage hånd om. Det lærer dit barn, at uanset følelserne er der en forælder, der kan tage kærlig hånd om dem.

3: Dit humør smitter

Hvis du er glad, er der en stor sandsynlighed for, at dit barn bliver det samme. Er du derimod ked af det, kan barnet mærke det. En af de følelser, der smitter allermest, er frygt. Derfor skal du prøve at være så rolig og afbalanceret som muligt, når du tager hånd om dit barn.

4: Læring sker bedst ved egne erfaringer og fejl

Hvis dit barn laver fejl, er det ikke noget problem. Sådan lærer det nemlig bedst. Tillad det at fejle og korriger fejlen med et smil på læberne.

5: Øvelse gør mester

Jo mere, dit barn prøver og prøver, jo bedre bliver det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *