5 ting du kan gøre for dig selv under barsel

Selvom du er på barsel og har et stort fokus på den lille, der lige er kommet til verden, så er det også vigtigt, at du husker på dig selv. Mødre har en tendens til at glemme sig selv, og det kan føre til en hverdag, hvor der mangler et eller andet.

Derfor skal man også sørge for at forkæle sig selv engang imellem, når man er på barsel. Men hvordan forkæler man sig selv som nybagt mor? Det kan man gøre på flere forskellige måder og det kommer vi med 5 bud på herunder.

Giv din ydre skønhed et boost

For det første kan du overveje at forkæle dig selv med en restylane behandling. En sådan kan få dig til at føle dig smuk og tiltrækkende igen, hvilket ofte er nogle ord, som man ikke føler beskriver en, når man er på barsel. Her er det nærmere uglet hår, slasket hud og løst tøj, der kendetegner ens hverdag, og derfor er det okay for en stund at nyde lidt hverdagsluksus, således du igen kommer til at føle dig som den smukke mor, du er.

Husk dine veninder

Derudover er det med at sørge for at være social. Når først den lille nye er kommet til verden, kan man godt have en tendens til at trække sig lidt tilbage for kun at give sit barn ens fulde opmærksomhed. Nogle mødre kan endda få dårlig samvittighed, hvis de nyder en tid uden deres barn. Sådan skal det ikke være! Husk derfor også at tage ud og hygge dig med dine veninder, få en masse god snak, shop noget lækkert tøj og sørg for, at mor-snakken ikke tager overhånd.

Træn dig til din vante krop

Mange mødre oplever også store forandringer med deres kroppe efter en fødsel. Derfor kan det være godt for dig at blive lidt mere aktiv. Det kan være, at du skal melde dig ind i det lokale fitnesscenter og give den gas der. Men det kan lige så godt være, at du skal trække i de gode sko og løbe eller cykle en tur i den smukke, danske natur. Eller blot gå nogle lange ture med den lille i barnevognen. Din krop vil takke dig.

Lidt hverdagsluksus er okay

Forkæl også gerne dig selv derhjemme. Det er ikke nogen hemmelighed, at det til tider kan være svært at komme udenfor døren med en lille ny, der ikke altid vil helt det samme. Derfor kan det være, at du skal lave noget lækkert mad, gøre en god film klar og bare slappe af, mens du smækker benene op på bordet. Tag en ansigtsmaske på, tag et langt, varmt bad eller læs den bog, du aldrig har haft tid til at læse.

Nyd tiden og tag en dag ad gangen

Sidst men ikke mindst skal du huske at nyde tiden med den lille nye – også selvom det kan være nogle hårde dage med babygråd og bleskift. For inden du har set dig om, vil du opleve at dit barn er vokset, og så vil du mindes og længes efter tiden med din baby på armen. Så derfor også en påmindelse om at nyde tiden på barsel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *